Афишираните като  неуловими свръзхзвукови ракети на Путин Кинжал вече не са. Украинските

...
Афишираните като  неуловими свръзхзвукови ракети на Путин Кинжал вече не са. Украинските
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха: Украйна наистина е свалила свръхзвукова ракета Кинжал с Пейтриът

Афишираните като   " неуловими " свръзхзвукови ракети на Путин " Кинжал " към този момент не са. 

Украинските военни в действителност са свалили съветската ракета " Кинжал ", която Москва назовава " хиперзвукова ", благодарение на зенитно-ракетния комплекс " Пейтриът ".

Това потвърдиха публично от Министерството на защитата на Съединени американски щати. „ Мога да потвърдя, че те смъкнаха съветската ракета благодарение на системата за противоракетна защита " Пейтриът ". Както знаете, тази система е част от по-широка гама средства за противовъздушна защита, предоставени от Съединените щати и интернационалната общественост на Украйна “, сподели представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър, представен от CNN, съобщи Актуално.

Той добави, че Съединени американски щати и техните сътрудници ще продължат да построяват наземна противовъздушна защита и да изпращат муниции, " с цел да помогнем на Украйна да управлява суверенното си небе и да отбрани своите жители от Русия ".

Американското издание отбелязва, че до предходната седмица опцията на системата " Пейтриът " да сваля ракети " Кинжал " е била чисто теоретична, само че в този момент към този момент е доказана. 

Според източника на изданието прехващането, осъществено от Украйна, показва тъкмо това, а то е значимо заради няколко аргументи. На първо място тъй като съветският президент Владимир Путин обществено посочи опциите на съветските оръжия, които той назова " хиперзвукови " и съобщи, че те са способни да преодолеят всички съществуващи системи за противовъздушна защита. И на второ място, защото единствено допреди няколко дни изчисленията на Русия бяха, че в случай че тя употребява ракета като " Кинжал ", всичко, по което стреля, сигурно ще бъде ударено. Сега обаче със свалянето на " Кинжал " всичко това е сложено под подозрение.

Интересно е да се означи също казаното от украинския боен специалист Роман Свитан, който твърди, че задачата на съветската ракета " Кинжал " е била удар точно по постройката на украинския парламент - Върховната рада. По думите му Русия сама е възнамерявала и направила удара с дрон по Кремъл, а идната стъпка в проекта е бил ударът по Върховната рада в Киев. " Ударът по Кремъл беше едвам от към 100 грама тротил, нищо повече от мълния. И по-късно, тъкмо след едно денонощие, минута по минута, трябваше да пристигна ударът по Върховната Рада. И в случай че половинтонният „ Кинжал “ беше поразил купола й, Върховната Рада несъмнено повече нямаше да я има ", сподели Свитан в изявление за съветската журналистка Юлия Латинина.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР